2007. november 14., szerda

A számítógépes Voll-készülékkel történő vizsgálat


Amit a Voll-módszerről tudni kell



Annak ellenére, hogy a modern orvostudomány s orvoslás csodálatos eredményekről számolhat be, egyre több a megoldhatatlan probléma.
Nő a krónikus betegek száma, a gyógyszer okozta betegségeké, a csak tünetileg kezelhető kórképeké. Lassan újra felütik fejüket olyan betegségek amiket már úgy gondolta az ember, hogy legyőzött. Nem véletlen, hogy mind az orvos, mind a beteg egyre gyakrabban fordul régi, háttérbe szorult módszerekhez, sok esetben nagyon jó eredménnyel.
Ezért hódítanak teret a természetgyógyászati és népi-gyógyászati módszerek.


A természetgyógyászat tárgykörébe sorolják a dr. VOLL nevével fémjelzett vizsgáló gyógyító eljárást is, mely forradalmasítani képes a állapot-felmérést.


Dr. Reinhold Voll Peter Pitterlinggel létrehozta azt a programot, amely révén ½-1 óra alatt feltérképezhető az emberi szervezet energetikai helyzete. Holisztikus szemléletű módszer, ez az egész szervezetet vizsgálja. Abban a korai stádiumban is, amikor még nincs tünete, nincs pozitív laboratóriumi, avagy más lelete, már jelzi a szervezetben készülődő betegséget. Ezzel korai diagnózist, sőt megelőzést tesz lehetővé.
A Voll féle elektroakupunktúra egyike azon módszereknek, melyek feloldani látszanak a nyugati és keleti medicina antagonizmusát.

A klasszikus kínai akupunktúra alaptézise: az egészség az élő szervezet energetikai egyensúlya.

Voll azon az állásponton volt, hogy ha a kínai terápia eredményes, ezt az energiát modern eszközökkel mérni, és szükség szerint kiegyensúlyozni lehet. A stuttgarti dr. Wermer mérnökkel megtervezték az első Kraiss-Fritz diaterapunktőrt, azt a diagnosztikai és terápiás berendezést, amellyel a szervezetet bekapcsolva egy küszöb alatti, mikro-amper erősségű áramkörbe, a finom cső-ohmméter segítségével minden szerv potenciálját mérni lehet.
Egy 100 egységre beosztott skálán a mutató kilengése jelzi a szerv energetikai állapotát. Voll megfigyelte, hogy az egészséges szerv mindig ötvenet mutat. („Arany középút”)
Ha egy szervben irritáció-gyulladás van, akkor alacsony az ellenállása, tehát magas értéket kapunk.
Egy egészséges szerv a rákapcsolt alacsony áramot képes szinten tartani, mert jó a vezető képessége.
A beteg szerv esetében az áram csökkenő tendenciát mutat, a skálán mutatóesést észlelünk.
A hasonlóság elvén alapuló homeopátia bekapcsolásával, és e módszerrel kideríthető a betegségek oka, oki diagnózist ad, mely tökéletesebb gyógyulást eredményez. Kitesztelhető az adott páciens számára mely desodor, mely étel, mely gyógyszer, mely fogászati tömőanyag a szövetbarát, a legkedvezőbb. De az is, hogy mennyi méreganyag rakódott le a kötőszövetünkben, vesénkben stb.
Dr. Voll felismerte, hogy a fogászatnak nagy a jelentősége egész szervezetünkre. Nem csak a fogak épsége, foghiányok protesissel, implantátummal való megszüntetése fontos, de az is hogy ez milyen anyaggal történik. Ha a tömőanyag a szervezet számára nem kedvező, egy energetikai blokkot eredményez, akkor akármilyen korrektül is dolgozott a fogorvos, 3-5 év múlva egy gyökértömés belszervi betegség okozója lehet.

Az elektroakupunktúrának különösen nagy a jelentősége gócok felkutatásában és gyógyításában.
Nagyon sok belgyógyászati, allergológiai, reumatológiai, bőrgyógyászati betegség hátterében valamilyen rejtett gócot sikerült igazolni (pl. hajhullás, szívizomgyulladás stb.).
A góckutatás, illetve annak szanálása azért fontos, mert míg a heveny gyulladás heves tünetekkel jár, – pír, tumor, fájdalom, meleg,- addig a krónikus gyulladás, így a góc is tünetszegény, vagy nem ad tünetet.
Vagy csak általános a szervezetre gyakorolt hatásuk jelentkezik: pl. hőemelkedés, vérszegénység, gyengeség, fáradékonyság, levertség, idegesség, alvászavar, reumatikus izületi panaszok.
Számtalan betegséget sikerült már orvosolni ezen összefüggések figyelembevételével, így egyebek között a meddőséget is.
Voll módszere talán az allopátia és a homeopátia képviselőit is közelebb hozza egymáshoz.
Maga Voll sem akarta módszerét a tradicionális kínai vagy nyugati fölé emelni, csupán azok segítségére akart lenni. A nyugati medicinával szemben, amely szakosít, az egész szervezetet vizsgálja.
Képes olyan krónikus betegségek okának tisztázására- például allergia, migrén – amelyet a nyugati orvos nem tud kezelni.(Nem csak csodálatos vizsgáló módszert dolgozott ki Voll doktor, melynek Németországban már negyven éves múltja van, de ragyogó kezelési módszert is. A módszer kidolgozója 35 évig tartotta magát életben rosszindulatú daganatos betegségével.)




A számítógépes Voll-készülékkel történő vizsgálat a páciens számára kényelmes, gyors, nem jár tortúrával. Egy karosszékben kell ülnie, miközben a végtagjainak bioaktív pontjait nézve vizsgáljuk.

A Voll-féle számítógépes diagnosztika, a homeopátia és speciális kezelés révén betegség megelőzését is elősegítik.
Mindezt embercentrikus, családias légkörben, holisztikus – az egész embert figyelembe vevő szemlélettel.

A Voll-módszer szűrővizsgálatra kitűnően alkalmas, főként azok számára kedvező, akik idő hiányában keveset tudnak egészségükkel törődni, cégvezetőkre, vállalkozókra gondolva. Kiváló módszer lehet biztosító társaságok életbiztosítási szerződéseihez, különböző cégek dolgozóinak alkalmassági vizsgálatához.

2 megjegyzés:

Ő tartja szemmel a környéket írta...

Hogyan bizonyították az indiai guru vibrációit, a Voll módszerrel?

Itt kiderül:

http://www.jogameditacio.hu/Jogavideo_elemei/voll.html


Üdv
András
www.meditacionk.blogspot.com

Unknown írta...

Már az is sántít, hogy nem az egészséges szerv által adott jelet vette 50-nek, hanem hogy rögtön az a szerv találta el az 50-et a kezdeti skáláján. Az is lehet, hogy a szöveg írója értett félre valamit.